ČETIRI MEDALJE ZA POČETAK SEZONE

Proteklog vikenda je na jezeru Palić odrzan Memorial Vesna Skala. Regata koja je po deveti put na samom početku sezone okupila veliki broj vrsnih jedriličara i poklonika jedrenja oko match race formata koji se po tradiciji odrzava u klasi Finn, ovog puta je takmičarski program obogatila trkama klase Beneteau First 18.

Lagan istočni i severoistočni vetar preovladavao je tokom oba takmičarska dana i omogućio mnoštvo uzbudljivih trka.

Najviše razloga za slavlje imali su jedriličari sa Ade. Posade JK Ada osvojili su sva tri mesta na podijumu u klasi Beneteau First 18 na čelu sa Janom Koblerom čiji je tim odneo zlato ispred drugoplasirane posade Gorana Stevanovića i trećeplasirane posade Miloša Dobrosavljevića. Zlato na Finn match race kupu osvojio je takođe član JK Ada Nikola Marjanović pobedivši u finalu jedriličara Gemax-a Nikolu Banjca. Treće mesto je zauzeo Milan Djorđević iz JK Sava.

Šarm severa Bačke, uzbudljiv format takmičenja, gostoprimstvo i vrhunska organizacija jedriličara JK Palić, podrška kompanije Poliext, hotela Navigator i Jedriličarskog saveza Srbije, čini ovaj događaj nezaobilaznim kako za takmičare tako i za posmatrače.

ANCHOR YOURSELF

TO SOMETHING SPECIAL