JK ADA NA EKSPEDICIJI BEXPLORER

Antwerp Flyer, jedrilica pod belgijskom zastavom, iz Francuske se uputila ka Norveškoj, gde se u Stavangeru ukrcao naš Milan Polimac i pridružio iskusnoj internacionalnoj posadi od devet članova na nesvakidašnjoj putešestviji Norveškim morem. Milanovo odredište je Tromse, gde bi trebalo do stigne do 21. februara, dok ekspedicija nastavlja na Severni pol.

Antwerp Flayer je aluminijumska jedrilica dugačka 90 feet (28m), težine oko 70t, koja može da primi do 12 osoba u 6 prostranih kabina. Brod je skroz manuelan i specijalno pravljen za ekstremne uslove plovidbe. http://www.bexplorer.com
Sa vetrom koji duva do 50 čvorova, i ogromnim talasima, iskusna posada sa ogromnim znanjem i dobrom opremom smenjuje se na 4 sata sa detaljnim brifinzima pre svake smene. Jedri se navigaciono non-stop, na čelu sa kapetanom iz Francuske koji ima preko 15 godina iskustva plovidbe severnim morima.
Vetar duva konstantno i drži isti smer, ali zbog ogromnih talasa precizan pravac je teško odrediti. Ulazak u fjordove je najčešće predah za izmorenu posadu, ali i tamo ima velikih promena sa čestim i iznenadnim udarima vetra i do 35 čvorova!
Zahvaljujući full 4g tehnologiji i dobrom gprs-u na pučini, sa Milanom smo u svakodnevnom kontaktu! Posada se trenutno nalazi u luci kod Olesunda u iščekivanju prolaska dva jaka anticiklona!

ANCHOR YOURSELF

TO SOMETHING SPECIAL