NACIONALNI ŠAMPIONI – GOLUBAC 2021

Posada Jedriličarskog kluba Ada Marjanović-Vuković je ovog vikenda osvojila Nacionalno prvenstvo za Micro klasu održano na dunavu kod Golupca. Iako prvi put u ovom sastavu, pobednička posada je na svih šest trka prikazala odlično jedrenje i došla do pobede. Pored pobedničke ekipe, za klub je nastupilo još dve ekipe, Kolčić-Radovanović i Sretenović-Kolin osvojivši četvrto i sedmo mesto u ukupnom plasmanu.

Prvog dana takmičenja je po zapadnom i severozapadnom vetru održano četiri trke. Uslovi na vodi su doneli mnogo taktičkih dilema ali i uzbuđenja pri mnogobrojnim udarima vetra. Drugog dana takmičenja je usledilo još dve trke po slabijem ali stabilnijem severozapadnom vetru. Uprkos želji regatnog odbora kao i samih takmičara, trećeg dana nije bilo uslova da se održi ni jedna trka usled slabog vetra, pa se ispostavilo da je finalna odluka pala predhodnog dana.

Pored takmičarskog programa bio je organizovan i seminar za sudije u jedrenju. Znanje i svoje bogato iskustvo je tokom tri dana nesebično prenosio Dragan Knežević. Jedriličarski savez Srbije ovim edukativnim programom pruža mogućnost zainteresovanim kandidatima da steknu znanje u ovom bitnom segmentu našeg sporta kako bi u budućnosti doprineli organizaciji i očuvanju kvaliteta upravo ovakvih takmičenja.

Zahvaljujemo se Jedriličarskom klubu Sava i Jedriličarskom savezu Srbije na izvanredno organizovanoj regati, restoranu Vilin konjic i porodici Šijan na gostoprimstvu i ukusnim obrocima sva tri dana dakmičenja kao i portalu www.sailing-serbia.com na fotografijama sa događaja.

Čestitamo šampionima kao i drugim posadama na izvanrednom jedrenju i vidimo se na Prvenstvu Beograda u nadamo se što većem broju.

ANCHOR YOURSELF

TO SOMETHING SPECIAL