ODRŽAN BELGRADE CRUISER CUP 2018

Prvi vikend leta na Savi, pod gotovo idealnim vremenskim uslovima za sportsko jedrenje, obeležila je uzbudljiva trka s učešćem 15 takmičarskih ekipa u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser. Na regati su se nadmetale ekipe iz beogradskih jedriličarskih klubova, uz gostovanje internacionalnih timova – sa Ženevskog jezera i iz Berlina. Regatu je sudila Mina Stanikić. 
Jak i promenljiv vetar išao je na ruku pojedinim učesnicima regate, a kao najbolji su se i ove godine pokazali predstavnici Generali PSTech Racing Team-a, Goran Stevanović i Nikola Marjanović, koji su od ove godine članovi Jedriličarskog kluba “ADA”. Na beogradskom jedriličarskom kupu u subotu, bili su pojačani i učešćem Milice Dukić. Nakon niza uspeha na međunarodnim regatama u Hrvatskoj i Austriji, zatim osvojenog trećeg mesta na Seascape MonoCup regati u Portorožu, i fantastičnog sedmog mesta na 50. Svetskom vojnom prvenstvu u jedrenju u Helsinkiju, (gde su učestvovali kao reprezentacija Vojske Srbije i jedrili u konkurenciji olimpijskih takmičara i svetskih prvaka), po povratku u Beograd, brane prošlogodišnju titulu prvaka u ukupnom plasmanu i osvajaju trofej trećeg Belgrade Cruiser Cup-a!Rezultati ukupnog plasmana: 
1 – Goran Stevanović (JK ADA)
2 – Zlatan Zlatković (JK ZEMUN)
3 – Strahinja Blagojević (JK ADA) 

Nezgodan vetar doneo je puno uzbuđenja kako samim učesnicima trke, tako i brojnoj publici koja je posmatrala regatu sa klupskog objekta. Uz lepo druženje i navijanje s puno neizvesnosti oko ulaska takmičara kroz cilj, i ovo izdanje Belgrade Cruiser Cup-a je ispunilo očekivanja organizatora, brojnih partnera i prijatelja regate.

Partneri i prijatelji regate:

ProtoPropixSalon nameštaja DistribucijaSlow Food Convivium DorćolRestoran Cveće ZlaVinarija PIK OplenacSalto pivoM.A.D. StudioVladimir Miladinović PIKI,Шешир designDesigned.rs42 Magazin.

ANCHOR YOURSELF

TO SOMETHING SPECIAL