REVIEW – BELGRADE CRUISER CUP 2019

Nekadašnji reprezentativci naše zemlje u klasama laser, radial i finn su se našli u direktnom duelu za prva tri mesta na ovogodišnjem BCC-u.

Milicu Dukić koja je predvodila kompletno žensku posadu na jedrilici Senka je delilo svega nekoliko metara u neizvesnom finišu od drugog mesta koje je zauzeo Milan Đorđević sa svojom ekipom. Prvoplasirana posada Nikola Marjanović i Đurađ Stojanović su se probili kroz Međicu na drugom mestu, ali su zahvaljujući dobrim odlukama i vrhunskom jedrenju ipak osvojili jedan od najlepših sportskih trofeja na ovim prostorima.


I ove godine smo imali čast da ugostimo inostrane takmičare. Momci iz Trsta, grada domaćina najmasovnije regate na svetu, nakon takmičenja u klasama J70 i J 80 kao i Rolex kupova, pokazali su interesovanje i za naš događaj. Sa sobom su pored simboličnog trofeja u znak zahvalnosti poneli puno lepih uspomena i poštovanje prema našim jedrilićarima.
Veliko hvala komšijskom klubu JK “Sava” koji je učestvovao na našoj regati sa čak šest posada, od kojih je dvojac Antonije Pušić – Ozren Tošić osvojio zlatnu medalju u klasi Krstaš!


Regatu je sudila jedriličarski sudija, Mina Stanikić, kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo!
Ovo je bio još jedan predivan junski događaj na Savi, koji je okupio brojnu zainteresovanu publiku, i još jednom dokazao potencijal sporta koji afirmišemo kao i samog lokaliteta na kome se nalazimo.
Veliku zahvalnost dugujemo partnerima i prijateljima regate i našeg kluba: Mozzart; Proto; Fentimans; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Salto pivo; Vinarija PIK Oplenac; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; Koncept 45. Fotografije: Nemanja Knežević

Kompletnu galeriju fotografija Nemanje Kneževića sa ovog takmičenja možete pronaći na našoj facebook stranici.

ANCHOR YOURSELF

TO SOMETHING SPECIAL