SEZONA 2017

Saradnja sa kompanijom Mozzart na samom početku 2017 godine, pokazala se uspešnom tokom cele takmičarske sezone. Već u aprilu mesecu smo podigli takmičarska sidra, molili za dobar vetar, i krenuli u pobede. Učestvovali smo na brojnim regatama i donosili pehare “kući”. Godina je bila intenzivna, ali sa ponosom možemo da kažemo sav trud se isplatio. Kao državni šampioni 2017 u najbržoj klasi, zimu ćemo prespavati mirniji, ali sa novim, ambicioznim planovima. 
Osim još jedne “najuspešnije takmičarske sezone do sada”, naš klub je zabeležio i veliki podvig – Simbin treći prelazak Atlantika. Jadranka i Strahinja su ponovo, brodom Aspis spojili Ameriku i Evropu za tridesetak dana, a zatim završili putovanje u Kaljariju. Ovo je velika pobeda kako za Simbu, tako i za naš klub, iako smo se već navikli na njegove prolećne avanture. 
Bandži je ponovo ispitivao vode Indijskog okeana, i svom klubu je sa Zanzibara doneo čašicu životne filozofije Maasai naroda i Hakuna Matata pravilo “bez briga”.

Veoma smo ponosni i na dva uspešna takmičenja u organizaciji JK Ada – Belgrade Cruiser Cup 2017 i Belgrade Open Sailing League 2017 koju smo organizovali u saradnji sa PS Tech Racing-om, i sa kojima nastavljamo i u sledećim sezonama.

Adina škola jedrenja je i ove godine privukla pažnju brojnih Beograđana. Stari i novi članovi su ove godine jedrili na rekama, morima i jezerima gde su imali priliku da nauče i usavrše svoje veštine. Takođe, takmičili su se na klupskom i državnom nivou gde je napredak bio očigledan. Svojim aktivnostima i angažovanjem, znatno su doprineli polularizaciji jedrenja na beogradskim rekama. 

Nijedan ovogodišnji uspeh JK Ada ne bi bio moguć bez podrške članova i prijatelja kluba, a ponajviše bez podrške sponzora kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo:MozzartHemofarmZaječarsko pivoSport VisionVladimir Miladinović PikiŠešir DesignJP Ada CiganlijaJugoslovensko rečno brodarstvo (JRB)

ANCHOR YOURSELF

TO SOMETHING SPECIAL